Események

admin küldte be 2020. 03. 02., h – 11:07 időpontban

Tavaszi Napok Görbeházán (április 13-15)

j

 

2018. April 13.

Vendégek voltunk Görbeháza településtestvérvárosi találkozóján, melynek támogatását az EACEA
által működtetett Európa a polgárokért program biztosította
A program része az unióval kapcsolatos információk átadása,
terjesztése is. Játékos feladatokkal vettünk részt az eseményen.
 

 


Newcomers training Seminar Brüsszelben.

k

2018. March 07.

Az Európai Bizottság találkozót szervezett Brüsszelben az újonnan csatlakozott kollegák részére. Megismerhettük az Európai Bizottság működését, bepillantást nyerhettünk a sajtóiroda működésébe, kiváló trainingeket tartottak az Információs Pontok előtt álló kihívásokkal és azok lehetséges megoldásaival kapcsolatosan. Kiváló napokat tölthettünk el Brüsszelben.
 


Párbeszéd a hallgatókkal Európa jövőjéről Dr. Zupkó Gáborral

k

2017. November 27.

A rendezvényt a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Világgazdasági és Nemzetközi Kapcsolatok Intézete szervezte a debreceni Europe Direct Irodával közösen. A Böszörményi úti campuson tartott rendezvényen a kar másod- és harmadéves alapszakos hallgatói vettek részt, akik az európai uniós ismeretek tantárgy keretében már egy félévet tanultak az EU rendszeréről. A „Párbeszéd a hallgatókkal Európa jövőjéről” című előadáson Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője beszélt az európai intézmények működéséről, a döntéshozatali folyamataikról.
 


Európa Nap a Bárdos Lajos Általános Iskolában

l

2017. November 17.

Immár hagyományosan az idén is meghívást kaptunk a hajdúszoboszlói Bárdos Lajos általános Iskola Európa Napjára, ahol az iskola 4. és 8. évfolyamos diákjai Európai Uniós Ismereteket tanulhattak rendhagyó tanítási órákon.
 


4for Europe - Regionális döntő - Szolnokon

l

2017. November 15.

A mai napon zajlott Szolnokon a 4forEurope országos vetélkedő regionális (Észak-Alföld) döntője. Gratulálunk a nyertesnek, aki nem más, mint a Defenesztrálók csapata a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumból - ők képviselhetik a régiót az országos döntőben december 8-án. Gratulálunk nekik.
 


Regionális roadshow

k

2017. June 20.
 

Nagy érdeklődés övezte információs standunkat a hajdúszoboszlói standon.


Ablak Európára

k

2013. September 19.
 

A  Europe Direct hálózat nürnbergi irodája azt kérte a kollégáktól szerete Európában, hogy mindenki fotózzon ki a saját ablakából, és tegye közkinccsé az irodájából látható panorámát. A kedvenceinket összegyűjtöttük.

Sorrendben: Debrecen-Magyarország, Castilla-La Mancha-Spanyolország, Kolobzreg-Lengyelország, Komotini-Görögörszág, Mons-Belgium, Nafplio-Görögország, Skelleftea-Svédország, Vallée d'Aoste-Olaszország


Európa Nap

k

2013. May 04.

Minden évben, május 9-e körül megrendezzük a Fórum előtti téren az Európa napi programunkat.